Bel nu 0517 415 116

We hebben nieuws

Pech onderweg - Recensie

  • 02-08-2020

Toen we met ons zeiljacht, op weg naar Vlieland merkten dat de motor niet zijn volle vermogen leverde, zijn we gaan zoeken naar mogelijkheden om de boel na te laten kijken.

Ons vermoeden was, na overleg met het bedrijf wat het jaarlijks onderhoud doet, "slechte / oude" diesel.

Op Vlieland kon niemand helpen. Dus met een westen wind, op het zeil, vertrokken naar Harlingen waar we contact hadden gehad met Bijko.

Niet alleen is het bedrijf midden in de vakantieperiode geopend, er werd geluisterd naar mijn probleem en aangegeven dat er een oplossing gevonden zou worden. In de middag aangekomen werd meteen een ligplaats bij de kraan aangewezen (let op het is enorm ondiep, wij lagen met ons 1.9m stekende jacht "muurvast" ) en er werd onmiddellijk (ook al waren we er veel eerder dan afgesproken) actie ondernomen.

De tank hebben we gezamenlijk leeg gehaald. Er kwam behoorlijk wat troep uit. Bijko vond het prima dat ik zelf mee wilde werken, filters vernieuwen en de oude diesel er uit. De volgende ochtend, nieuwe brandstof er in, de lucht er uit gepompt en de motor liep weer prima.

Lof voor de mannen van Bijko, niet alleen open in het midden van het seizoen, maar ook super vriendelijk en toegankelijk ook al zijn wij zelf geen Friezen. Hartelijk, gezellig, ter zake kundig en vriendelijk.


Een aanrader wat ons betreft.

Fam Bramervaer uit Medemblik.

 

Terug naar overzicht