Bel nu 0517 415 116

OVER ONS

In 1983 is Bijko Jachtservice opgericht door Klaas Folkert van der Bij

samen met zijn zoons; Sietse en Sicco van der Bij. Hiervoor was K.F. van der Bij al directeur van toenmalig jachtwerf de Wadden in Harlingen maar de behoefte was er om een echt familiebedrijf te starten. "Pake" K.F. van der Bij is inmiddels al weer jaren gepensioneerd maar is nog steeds actief op de werf. 

De naam Bijko is een samentrekking van "van der Bij" en "Kooistra". Kooistra is de meisjesnaam van Folkje, de vrouw van K.F. van der Bij.

K.F. van der Bij heeft ruime ervaring opgedaan als scheepstimmerman voordat hij voor zichzelf begon in de jaren 70. Sietse heeft het vak scheepstimmerman uit eerste hand geleerd. Sicco heeft een opleiding tot scheepsbouwer gevolgd. Alles met techniek en staal is hem toevertrouwd. 

Het begon met een jachtservice bedrijf waarin de jachthaven, stalling, hellingen, bootverhuur en natuurlijk reparatie en onderhoud de pijlers waren. Begin jaren negentig begint Bijko ook met het bouwen van luxe stalen motorjachten. Na onder andere de Motorboot 2000 Stadtline 38 te hebben gebouwd, komt Bijko Jachtbouw in 1994 met haar eigen ontwerp de Carline op de markt.

Bijko is een echt familiebedrijf dat zich bezig houdt met watersport in al haar facetten.