Bel nu 0517 415 116

VanderWal 720 - Wiso

VanderWal 720 - Wiso

Vraagprijs € 47.500,-

Klassieke opduwer in een nieuwbouw jasje!

De VanderWal 720! Er is maar 1 van op de hele wereld. Gebouwd in 2007 bij Damen uit Hardinxveld - Giesendam naar ontwerp van Henk vd Wal.

De betimmering is in mahonie. Binnen is er voldoende kastruimte en een dinette die om te bouwen is tot een ruim 2 persoonsbed. Koken kan op een spiritus kooktoestel. De kuip beschikt over een mooie buiskap.

Tot slot is de Wiso is uitgerust met een anker, koelbox en beschikt het over walstroom.

 

 

 

 

Snelle info

Lengte 7,20 m.
Breedte   2,10 m.
Diepgang   0,50 m.
Materiaal Staal
Bouwjaar 2007
Ligplaats Schip Harlingen
Slaapplaatsen 2
Prijs 47.500,-
Een opduwer of opdrukker is een klein duw- en sleepbootje. Dergelijke scheepjes werden vooral in de eerste helft van de twintigste eeuw gebruikt. In die tijd begon de verbrandingsmotor zijn weg naar de binnenvaart te vinden. Opduwers werden vooral gebruikt als bijboot van tjalken en klippers. Eigenaren van grote binnenvaartschepen vonden het vaak te kostbaar om een motor in het schip te plaatsen, terwijl dat ook ten koste ging van de laadruimte. Als gemakkelijker oplossing liet men een klein duwbootje bouwen (qua grootte ongeveer gelijk aan een personenauto), dat samen met het oude vrachtschip gebruikt werd. Opduwers werden tussen circa 1910 en 1940 gebouwd. Thans worden vele van deze scheepjes nog gebruikt, maar dan wel voor recreatie. Een dergelijk bootje speelt een centrale rol in de jeugdboekenreeks De Kameleon. Wikipedia