Bel nu 0517 415 116

Huurvoorwaarden

Huurvoorwaarden Escape en Folka Marie

Uiteraard zijn er voorwaarden voor het huren van onze jachten en die staan hieronder. Heeft u hier vragen over, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Verhuurder en ophaallocatie

Bijko Jachtservice verhuurt de Carline 1100 en 1000 genaamd Escape en Folka Marie. Onze thuishaven is Harlingen en via het Van Harinxmakanaal kunt u goed het Friese merengebied bereiken

Bijko Jachtservice is aangesloten bij de branche organisatie Koninklijke Metaalunie, branchegroep Nederlandse Jachtbouw Industrie (NJI). Waar de huurvoorwaarden onduidelijk mochten zijn, zullen we de voorwaarden van NJI aanhouden.

Groepen

We verhuren in principe niet aan groepen. Onze jachten zijn beschikbaar voor families en stellen.

Vaarbewijs

Een vaarbewijs is niet verplicht.

Vaarervaring

Vaarervaring is wel belangrijk voor het huren van onze schepen. Als u hierover niet beschikt dan is er nog ‘geen man overboord’; wij zullen dan een uitgebreide instructievaart met u doorlopen.

Vaargebied

Het vaargebied is Nederland behalve de Waddenzee en het IJsselmeer en u blijft boven de rivieren.

Afvaart en terugkomst

Uw schip ligt schoongemaakt voor de kade en klaar om in te schepen op vrijdagochtend vanaf 11.00 uur. Tot die tijd zijn wij bezig met onderhoud en schoonmaak om u een onbezorgde vakantie te kunnen bieden.  Aan elke vakantie komt een einde en de uiterlijke inlevertijd is donderdagavond voor 18.00 uur. In het voor- en naseizoen is het ook mogelijk om onze jachten (met uitzondering van de Zwermkieps) voor een weekend of een midweek te huren. Een weekend is van vrijdag 11.00 uur tot en met maandag 11.00 uur en een midweek is van maandag 16.00 uur tot en met donderdag 18.00 uur. Een weekend kost 60% en een midweek 50% van de weekprijs.

Bij afvaart ontvangt u het jacht schoon, in uitstekende staat en met een volle tank diesel. Wij verwachten van u dat dit ook het geval is als u ons schip weer terugbrengt. Mocht u onverhoopt schade oplopen tijdens de vakantie dan dient u ons hiervan ogenblikkelijk telefonisch op de hoogte te brengen.

Waarborg 

De waarborgsom, die voor afvaart dient te worden betaald, bedraagt € 500,- (tevens eigen risico per gebeurtenis). De waarborgsom ontvangt u terug wanneer u het jacht in goede staat, op tijd en schoon terug brengt in Harlingen. De Carline wordt door ons afgetankt bij binnenkomst, deze kosten worden met de waarborg verrekend.

Verzekering

De motorjachten zijn all-risk verzekerd met een eigen risico van € 500,-- per schadegeval binnen het toegestane vaargebied.

Betaling

Na ontvangst van uw reservering zenden wij u per email een overeenkomst toe. U verklaart zich akkoord met de overeenkomst door binnen 14 dagen 50% van het huurbedrag over te maken. Na ontvangst van de aanbetaling is de reservering definitief. De huurovereenkomst wordt bij afvaart door beide partijen getekend.

De resterende 50% van het huurbedrag en waarborg worden bij afvaart voldaan. Het resterende huurbedrag kan gepind worden. De borg kan ook via pin of contant

Bankgegevens: RABO Bank Harlingen – rekeningnummer NL83 RABO 032.55.25.323.

Annulering

Mocht u onverhoopt de huur moeten annuleren dan rekenen wij 50% van de overeengekomen huursom tot 30 dagen vóór de aanvang van de huurperiode en 100% van de overeengekomen huursom in geval van annulering binnen 30 dagen vóór de aanvang van de huurperiode dan wel op de ingangsdatum van de huurperiode.

Wij raden u daarom ten zeerste aan om een annuleringsverzekering af te sluiten. Dit om voor beide partijen vervelende situaties te voorkomen.

Zelf meenemen

Beddengoed (kussens zijn aan boord). Dekbed en overtrek zijn bij te boeken voor € 5,- per persoon. Handdoeken en theedoeken.

Niet bij de huur inbegrepen

Om onduidelijkheid te voorkomen; kort opgesomd wat niet bij de huurprijs is ingegrepen:  verbruikte brandstof, haven-, brug- en sluisgelden. Indien u de eindschoonmaak door ons laat verzorgen dan wordt € 50,-- in rekening gebracht. Neemt u een huisdier mee aan boord dan is de eindschoonmaak verplicht.