Bel nu 0517 415 116

Zwermkieps

Sentiment, lage doorvaarthoogte & praktisch!

Sentiment: De Zwermkieps is ons eerste schip! Hieruit is Bijko min of meer ontstaan. Onze vader heeft de Zwermkieps in 1971 gebouwd. Het model is vrij tijdloos en past in het nieuwe millenium nog steeds prima.

Doorvaarthoogte: De lage doorvaarthoogte zorgt ervoor dat de Zwermkieps op plekken kan komen waar andere schepen moeten afhaken. Vanuit Harlingen kan je bijvoorbeeld binnendoor naar Bolsward varen. Een schitterende route met allemaal vaste bruggen waar de Zwermkieps probleemloos onder door kan.

Praktisch: De Zwermkieps is heel slim en maximaal ingedeeld maar het blijft kamperen op het water! Achterin zijn 2 kooien voor kinderen tot 1,50 meter lang. Daarna de kuip met stuurhuis, die met een kuiptent overdekt kan worden. Het middenschip bestaat uit een toiletruimte, dinette (om te bouwen tot slaapplaats) en kombuis. Helemaal voorin de punt is nog een slaapplaats voor ideaal 1 persoon maar 2 kan (1,60 lengte). Hierdoor zou je met 5 tot 6 personen kunnen overnachten! Ideaal en meer volgens de maatstaven van deze tijd is de Zwermkieps geschikt voor max 2 volwassenen evt aangevuld met 1 of 2 kinderen tot een lengte van 1,50 / 1,60.

Samengevat, een heerlijk schip waarmee je heel goed alle hoeken van Friesland kan verkennen.

Boek dit schip

Heeft u interesse? Bekijk nu de beschikbaarheid en de prijs van de Zwermkieps. Onze online tool geeft aan welke data nog beschikbaar zijn. Heeft u vragen; aarzel niet om ons te bellen of mailen.

Technische data

Lengte o.a.: 8.00 meter
Breedte: 2.85 meter
Diepgang: 0.80 meter
Doorvaarthoogte: 2.00 meter

Bouwjaar: 1972
Ontwerp: Oostra
Bouwer: K.F. van der Bij - Harlingen
Waterverplaatsing: 5 ton

Motor: Volvo Penta 16 PK
Cylinders: 2
Brandstof: Diesel

Boegschroef: Nee
TV: Nee

Slaapplaatsen: 2 vast (hondekooien van 1,5 m. en 1,80 m.) + 2 slaapplaatsen voor (1,60 m, twijfelaar) en 2 slaapplaatsen dinette (volwaardig 2 m.)
Bouwmateriaal: Staal
Bouwwijze: Multiknik
Tanks: 100 ltr diesel, 150 ltr water